Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Nordlys som arbejdsplads

I Nordlys bliver du en del af en glad og fagligt dygtig medarbejdergruppe, der har kerneopgaven i tydeligt sigte. Vi ser vores arbejde gennem børnenes perspektiv, og alt det, vi planlægger og gør, skal komme børnene til gode. Vi mener også, at det kollegiale samarbejde og fællesskab er afgørende for, at vi kan skabe god trivsel, udvikling og læring for alle børn.

Vi arbejder meget på tværs af huset, og prioriterer at være der, hvor børnene har brug for os. Med det mener vi, at selv om du som medarbejder bliver tilknyttet en primær stue, så forventer vi, at du også kan træde til, hvis nabostuen har brug for hjælp. Vores mål er, at vores børn kender og er trygge ved alle voksne i huset. 

Faglig udvikling og refleksion 

Vi er fagligt nysgerrige og kvalificerer vores viden løbende. Vi er en uddannelsesinstitution, og det gælder ikke kun for vores elever og studerende, men vi uddanner også løbende vores fastansatte medarbejdere. Det man gerne vil blive bedre til, kan man blive bedre til her i Nordlys. I klyngen har vi blandt andet vores eget medhjælperkursus, og har du ønsker om at være sprogansvarlig eller Marte Meo-terapeut, er vi også åbne for det. I klyngen kommer vi de kommende år til at have fokus på leg, legetyper og vores roller i legen, og i den forbindelse har vi haft oplæg og forløb med en legeforsker.

Vi lægger vægt på, at der er tid til at diskutere faglige emner og reflektere over praksis. Hver stue har et ugentlig stuemøde, og derudover har vi et fredagsmøde med repræsentanter fra både vuggestue og børnehave, som mødes med vores pædagogiske leder. Ved disse møder bliver der taget referat, som bliver delt med hele huset.

Derudover prioriterer vi også, at der er er mulighed for socialt samvær og at mødes udenfor arbejdstid ved forskellige hyggelige lejligheder. Det giver noget sammenhold, når vi som medarbejdergruppe også lærer hinanden at kende som person og ved, hvad vi hver især brænder for. Vores oplevelse er, at det styrker samarbejdet i huset, og det bliver lettere at sige, hvis noget er svært. 

Marte Meo

Marte Meo bruges som redskab i forhold til refleksion over vores praksis og for at sikre de bedste rammer for at understøtte samspillet. Som ny medarbejer tilbyder vi selvfølgelig en grundig introduktion til Marte Meo.

Marte Meo handler om at være anerkendende over for børnene, følge deres initiativ og italesætte de ting, både vi og børnene gør. Vores Marte Meo-tilgang betyder, at vi filmer situationer og interaktioner mellem medarbejdere og børn. Efterfølgende bruger vi filmene til at analysere, reflektere over og blive klogere på, hvordan vi bedst håndtere situationer med vores børn, samt hvad der fungerer, og hvad der ikke gør.

Det handler altså om at blive klogere i fællesskab og være nysgerrige på hinandens praksis. Når vi analyserer filmene, tager vi udgangspunkt i, hvad børnene kan, hvad de har brug for at lære, og hvordan vi medarbejdere kan understøtte børnene i de situationer.